Uitgelicht. 

Eén recent maatwerk interieur. 

In de waan van de dag ga je van project naar project, door naar 'het volgende'. Hier sta ik even stil bij een recent opgeleverd project. De foto's zijn van het moment daar vlak vóór, dus toen het nog 'van mij' was. Dat is altijd een verwachtingsvol moment; komt het op tijd af? Overstijgt het eindresultaat het ontwerp? Oordeel zelf...

Een bijkeuken als ontwerp-opgave

Ik vroeg eens in een overmoedige bui, op een social media platform: "Noem eens één ruimte waar ik nog geen ontwerp voor heb gemaakt" (na 15+ jaar ontwerppraktijk). Er kwamen veel antwoorden, tot aan wijnkelder aan toe (I've done that!) maar deze ruimte zat er niet tussen eerlijk gezegd, en ik had 'm zelf ook over het hoofd gezien. 

Maar daar is -ie dan nu: Mijn eerste ontwerp & realisatie van een... bijkeuken.

De ruimte was vroeger een keuken, aan het einde van de gang, recht tegenover de voordeur. Er is wel een deur om de ruimte af te sluiten maar die staat meestal open. Eén van de wensen was een uitstort-gootsteen, maar dan wel verborgen achter een kastdeurtje. Dat kan natuurlijk anders...

Door juist de geglazuurde gootsteen niet te verbergen kon de anders anonieme ruimte ineens een theater worden. Met in de hoofdrol... juist. Inclusief Versace-behang, mooie messing details en messing kranen, in een prachtige donkerbruine alkoof.

De ruimte was lastig om in te richten, ook door het raam dat een beetje raar in de hoek zit. De ruimte is ook hoog, dus bovenin is enorm veel kastruimte gerealiseerd. Om daar bij te kunnen is er een mooi handgemaakt laddertje aan de wand gehangen.

Er moest veel programma in de ruimte. Zoals veel bergruimte, een garderobe, een wasmachine / droger en ruimte voor wasmanden. Hiervoor zijn handige kleppen en deurtjes toegevoegd aan het plan. Tevens bergplek voor lege flessen en oud papier.

Er bleef een rare hoek over, met een smalle toegang tussen de gootsteen en de kast waar de droger en wasmachine in staan. Echter, het was een behoorlijk ruime hoek, ideaal voor een garderobe en schoenenschappen. 

De apparaten staan achter deurtjes. Wanneer deze dicht zijn heeft de ruimte een rustige en luxe aanblik, je hebt geen idee dat je in een 'ordinaire' bijkeuken staat. Al met al een evolutie van de ideeën over een bijkeuken...

Nu die van jou. Ruimte twee-punt-nul.

Wens jij jezelf ook zo'n prachtig interieur? Neem dan eens contact op voor de mogelijkheden. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.