Voorbeelden van interieurprojecten

Enkele voorbeelden van projecten, Joris legt uit:

Wandkast Lent

Het interieur had totaal geen persoonlijke uitstraling. De wand op de foto was wit en alles wat er stond was een eettafel en een TV-kastje. Er hing vrijwel niets op de wand. "Hebben jullie geen persoonlijke spullen?"  ...vroeg ik. Die bleken er wel te zijn, allemaal weggestopt op zolder. "Ga er eens wat van halen" was mijn eerste reactie. Daarna volgde een ontwerpproces waarin allerlei emotioneel waardevolle spullen een plek kregen in een enorme wandkast, als het ware een tentoonstelling van het leven. De kast staat vrij van de muur, op sommige plekken is LED verlichting opgenomen in/achter de kast en er is een enorme zitbank in de kast opgenomen, met een nieuwe robuuste natuurlijke tafel ervoor.

Roze!

Wanneer je met opdrachtgevers aan het praten bent over hun wensen, gooi ik er wel eens een raar of extreem voorstel tussendoor om de reactie te peilen. Door afwijzing van bepaalde ideeën kom je namelijk ook dichter bij de oplossing. Toen ik voorstelde geen boekenkast te maken maar de gehele wand als boekenplank op te vatten was dat een schot in de roos. Toen ik daarna voorstelde om dan ook alles dan maar helemaal roze te maken viel dat ook in goede aarde... het paste immers perfect bij het al aanwezige behang.

Bijzonder keukenontwerp Zutphen

De "Amerikaanse Koelkast" doet langzaam zijn intrede in de keuken,  de enorme afmetingen van het apparaat krijg je er dan bij. Een 'puist tegen de wand' dus, of kunnen we het ook oplossen? Deze apparaten zijn niet persé bedoeld voor inbouw maar het kàn natuurlijk wel... Met wat kunst-en-vliegwerk. Dan ook maar gebruik maken van de verticale lijnen die in het toestel zitten en dit doorzetten in de rest  van het wand-kasten-ontwerp.

Dit is bArb, een eigenzinnige voet voor je TV. Ontworpen door Joris, omdat een TV meubel of muurbeugel niet altijd de beste oplossing is voor de (plek van de) TV. Kijk eens op bArb.design

Joris is ladder-expert. Om in kleine ruimtes toch een zoldertje of hoogslaper te bereiken is een (opklapbare) ladder ideaal. Of bij een hoge boekenkast natuurlijk. Kijk eens op laddertjes.net

Tiny house zolder

Een logeerkamer, werkplek, leesplekje en ook alle opbergmogelijkheden van de voormalige zolder behouden, dat was de opdracht. Tijd dus om "Tiny House Movement"-ideeën er op los te laten. Zoals een vloerluik (toegang) die in de wand wegvalt als deze openstaat. Een bed dat ook meteen een berging is. Niveauverschillen in de vloer om leidingen weg te werken maar ook meer stahoogte te genereren en een wandkast waar veel spullen in kunnen zoals ski's.

Klik op onderstaande foto voor een video over dit project.

Woonkamer wandoplossing 

Om er voor te zorgen dat de langgerekte kamer een beetje een eenheid zou worden zijn verschillende wandkasten/elementen samengevoegd (alle maatwerk). Zo is de TV verzonken in een nis waar achter twee enorme wegklapbare panelen een enorme DVD verzameling is opgeborgen. Een magneetbord is opgenomen in de wand als ook kasten voor apparatuur en decoratieve panelen. Samen vormt het een ensemble dat de hele kamer vorm geeft.

Bergruimte maakt ruimte

2 Kasten die hier ontworpen en op maat gemaakt zijn maken de ruimte die eerst enorm groot was juist een beetje spannend, je overziet de ruimte nu niet in één keer. De kast rechts is namelijk tussen de open keuken en de woonkamer geplaatst. Daarbij is er veel bergruimte ontstaan en ook een beetje pit toegevoegd door de rode nissen in de kasten. Vanuit de zithoek kijk je niet op het (rommelige?) aanrecht maar er blijven wel zichtlijnen door de enorme ruimte, door de kast heen.