Voorbeelden van interieurprojecten

Enkele voorbeelden van projecten, Joris legt uit:

Beursstand Zanemoon

Beursstand = sta tafel + beeldscherm + banner? Fout!

Ook al zien al die beursstands er hetzelfde uit, da's nog geen reden daar aan mee te doen! Dat begrepen ze bij Zanemoon heel goed en daarom kreeg ik de vrije hand. Met 15 sjoelbakken van Marktplaats bouwden we een toffe beursstand. Met als gevolg: Enorm veel aanloop, glimlach van herkenning bij de bezoekers en een leuke activiteit waarna het gemakkelijker is een praatje aan te knopen. 

Roze!

Wanneer je met opdrachtgevers aan het praten bent over hun wensen, gooi ik er wel eens een raar of extreem voorstel tussendoor om de reactie te peilen. Door afwijzing van bepaalde ideeën kom je namelijk ook dichter bij de oplossing. Toen ik voorstelde geen boekenkast te maken maar de gehele wand als boekenplank op te vatten was dat een schot in de roos. Toen ik daarna voorstelde om dan ook alles dan maar helemaal roze te maken viel dat ook in goede aarde... het paste immers perfect bij het al aanwezige behang.

Schilderijen-depot-wand in kantoor

In een kantoorruimte in Amsterdam was een scheiding gewenst tussen het gedeelte met bureaus en een zithoek. Een grote wand van gegalvaniseerd gaas waar op verschillende plekken kunst aan gehangen is doet het werk en is de eye-catcher. Het geheel oogt als in een depot van een museum en geeft enorm veel sfeer.

Dit is bArb, een eigenzinnige voet voor je TV. Ontworpen door Joris, omdat een TV meubel of muurbeugel niet altijd de beste oplossing is voor de (plek van de) TV. Informeer naar varianten op dit ontwerp voor bijvoorbeeld uw presentatieruimte, beurs of evenement.

Joris is ladder-expert. Om in kleine ruimtes toch een zoldertje of hoogslaper te bereiken is een (opklapbare) ladder ideaal. Of bij een hoge boekenkast natuurlijk. Kijk eens op laddertjes.net

Tiny house zolder

Een logeerkamer, werkplek, leesplekje en ook alle opbergmogelijkheden van de voormalige zolder behouden, dat was de opdracht. Tijd dus om "Tiny House Movement"-ideeën er op los te laten. Zoals een vloerluik (toegang) die in de wand wegvalt als deze openstaat. Een bed dat ook meteen een berging is. Niveauverschillen in de vloer om leidingen weg te werken maar ook meer stahoogte te genereren en een wandkast waar veel spullen in kunnen zoals ski's. 

Evenement aankleding met...hamers! 

Voor de conferentie van Cuppens+zn Bouwbedrijf, ter ere van het afscheid van directeur/eigenaar Stef Cuppens, heb ik de klauwhamer uit het logo van het bedrijf letterlijk naar het podium gebracht. 80 Stuks maar liefst, rood gespoten op staven geplaatst, dramatisch aangelicht. Als een enorm boeket is het de achtergrond waartegen de mooie verhalen over o.a. de waarden van het bedrijf heel goed uitkwamen.

Bergruimte maakt ruimte

2 Kasten maken de ruimte die eerst enorm groot was juist een beetje spannend, je overziet de ruimte nu niet in één keer. De kast rechts is namelijk tussen de open keuken en de woonkamer geplaatst. Daarbij is er veel bergruimte ontstaan en ook een beetje pit toegevoegd door de rode nissen in de kasten. Vanuit de zithoek kijk je niet op het (rommelige?) aanrecht maar er blijven wel zichtlijnen door de enorme ruimte, door de kast heen.