Buitenwerk.

Eén stap van binnenwerk vandaan.

Omdat ik bij nogal wat mensen over de vloer kom en ze vertrouwd raken met mijn manier van werken wordt mij ook wel eens gevraagd of ik 'iets' in de tuin kan ontwerpen en bouwen. Die uitstapjes vind ik zelf altijd erg leuk; de tuin is natuurlijk de laatste jaren het verlengstuk van de woning geworden en ook dat verdiend een stuk 'ruimtelijke vormgeving'.

Bij deze woning was eerder een kleine, te lage overkapping geplaatst. De wens was om een volwaardig overdekt terras te creëren, met genoeg ruimte voor een zitje en een eettafel.

In mijn ontwerp, dat ik ook geheel gebouwd heb, is veel zorg besteed aan het 'vrijstaand bouwen', de gehele veranda leunt nergens op het huis en raakt ook het huis van de buren niet.

De opdrachtgevers wensten zichzelf een beschutte plek in de tuin toe. Om een 'statement' te maken in de grote tuin is flink uitgepakt met vormen en materialen. De verhoogde zit biedt een mooi nieuw perspectief op de tuin en het huis.

De boom is onderdeel geworden van het paviljoen. Het dak wordt mede ondersteund door drie zwarte stalen HEA profielen. Elders in de tuin is van dezelfde staalprofielen een pergola gemaakt waartegen druiven omhoog groeien.

Rondom een appelboom wilde het gras maar matig groeien vanwege de schaduw. Maar daarom is het juist een fijn stukje tuin om te gaan zitten. Een vlonder van Douglas met uitsparing voor de boom maakt hiervan een duidelijke 'plek' in de tuin.

De vlonder heeft een rand die een duidelijk kader geeft, het houten dek krijgt er meer volume door. Onder de randbalken is LED verlichting weggewerkt. 's Avonds een prachtig sfeervol schouwspel!

Nu die van jou. Ruimte twee-punt-nul.

Wens jij jezelf ook zo'n prachtig plek toe? Neem dan eens contact op voor de mogelijkheden. Een vrijblijvend gesprek is altijd mogelijk.