Ontwerpstudio Joris Bökkerink Binnenwerk voegt iets toe aan interieurarchitectuur!

Een opdrachtgever vergeleek onze ontwerpen eens met ’Chocolade met Zeezout’; een combinatie van ingrediënten die ogenschijnlijk vreemd is maar na proeven heel lekker blijkt.

Onze opdrachtgevers zijn ruimte-gebruikers die openstaan voor een interieur met (een) ongewoon bijzonder(e) element(en) er in. We werken vanuit een holistische visie; onderdelen in een interieur staan immers niet op zichzelf en ongrijpbare elementen als ruimte, licht, kleur en bijvoorbeeld kunst spelen een belangrijke rol.

We helpen deze opdrachtgevers door ze te laten inzien wat er ontbreekt in hun interieur. Vaak mist nèt dat onderdeel dat de ruimte tot leven wekt, het verschil maakt. Onze missie is dat ’WOW’- element toe te voegen.

We doen dat door het ontwerpen van ’interieurspecials’. Een interieurspecial is een uniek en uitgesproken interieur-element; Onderscheidend, met een twist of zelfs ’uit de comfortzone’. Een balie, keuken, tv meubel of kastenwand kàn zo’n interieurspecial zijn. Maar wellicht moeten we  ‘iets dat nog niet bestaat’ voor uw interieur ontwikkelen.

Hierbij gaan we uit van de begrippen Persoonlijk, Prachtig & Pragmatisch.

Persoonlijk: Een ruimte, op de menselijke maat ingericht, voelt prettiger aan en laat de gebruiker hierin beter functioneren. Prachtig: Esthetiek is een onderdeel van het ontwerp en volgt vaak uit de context, het gebruik en de gebruiker. Het is nooit “design om het design”. Pragmatisch: We maken direct toepasbare interieurontwerpen, geen onbruikbare concepten. Praktisch nut en ruimtelijkheid zijn vaak het uitgangspunt van het ontwerp waarbij oog is voor detail en verrassende oplossingen.

Veel van onze ontwerpen voeren we in eigen beheer uit.