Inspiratie opdoen op Design District Zaandam

05 jun Inspiratie opdoen op Design District Zaandam

Design District is een vakevenement voor interieurdesign in Nederland. Ongeveer 150 deelnemers tonen hun beste en nieuwste producten op het gebied van interieurdesign. Ook zijn er lezingen te volgen, dit jaar met de nadruk op kantoor- en werkplek inrichting. Onderzoek laat zien dat de plaatsing van bureaus, overlegplekken en faciliteiten als pantry’s en printers in de kantoorruimte van grote invloed zijn op de beleving over het kantoor, hoe gebruikers functioneren in deze ruimten. Dat lijkt een open deur maar ga er maar eens mee aan de slag, dat valt niet mee. Er werd gelukkig veel inhoud gegeven over het hoe en waarom.

Design District belooft tevens een inspirerend evenement te zijn, waar je in korte tijd weer op de hoogte bent van de laatste ontwikkelingen op interieurgebied. Persoonlijk vond ik het aanbod dit jaar erg wisselend, het zal wel met leeftijd en ervaring te maken hebben. Sommige dingen heb ik al eerder op andere plekken gezien of ik vind ze sowieso niet zo vernieuwend. Wel valt op hoe snel producenten / merken tegenwoordig sneller kunnen inspelen op de trends. Veel koper en goud, tot aan prachtige lichtschakelaars toe met USB stekkers ingebouwd in de muurplaat.

Maar soms reikt “design” niet verder dan plaatjes underlayment (grenen multiplex) met wasknijpers er op gelijmd die, in een speels verband geplaatst, ineens een heel decoratief muurelement vormen.

IMG_2049

Het is niet altijd vernieuwend maar soms is het idee gewoon goed uitgevoerd. Zoals bij de vele meubels die op de beurs te zien zijn, nog steeds is er een onderverdeling te maken: Stoere degelijke tafels met dikke bladen en solide poten enerzijds, ragfijne dunne werkbladen met subtiele onderstellen anderzijds. Ik kan nog niet kiezen waar mijn voorkeur naar uit gaat, het hangt ook van de context af waar zo’n meubel terecht komt.

IMG_2038     IMG_2052

Naast het aanbod van exposanten ook nog enkele lezingen bijgewoond waaronder die van Kees Marcelis, collega interieurontwerper. Een bijzonder carrière pad leidde naar een bureau met 10 man personeel en een enorm gevarieerde portfolio, erg inspirerend. Kijk voor zijn werk op www.keesmarcelis.nl

 

Geen reactie's

Geef een reactie